Leírás
A kukoricacsíra olaj önmagában fogyasztva elsősorban vizelethajtó, gyulladásgátló hatásáról ismert, valamint hólyaghurut, reuma és köszvény kezelésében járulhat hozzá az egészségi állapot helyreállításához. A hideg sajtolással kinyert kukoricacsíra olaj olyan esszenciális zsírsavakat tartalmaz, melyek növelik a szellemi, testi erőnlétet, roboráló hatással bírnak. Napi 2 kávéskanállal ajánlatos fogyasztani belőle. E-vitamin tartalma, a napi szükséglet többszöröse. A növényi szterin tartalma megakadályozza a koleszterin felszívódást, továbbá bőrfiatalító hatású, csökkenti a ráncokat és segíti a bőrfelszín rugalmasságát. A kozmetikumok kedvelt összetevője. Felhasználható sütéshez, főzéshez, de salátákhoz is. Magas füstpontja miatt (210 C) nem ég meg többszöri felhasználás után sem. Előnye továbbá hogy nem veszi át más ételek ízét. Mogyoróhoz hasonló ízének köszönhetően elsősorban dresszingek, mártások, majonéz készítéséhez ideális, de élettani hatásai miatt étrend-kiegészítőként is alkalmazhatjuk.
Felbontás után napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Nyomokban mandulát, szezámmagot, diót tartalmazhat!
100 gramm kukoricacsíra olaj tápértéke:
Energia KJ-ban: 3680
Energia Kcal-ban: 890
Zsír: 99g
- amelyből telített zsírsav: 15g
Szénhidrát: 0g
- amelyből cukor: 0g
Fehérje: 0
Só: 0g
Cikkszám: 20251