Leírás
Hajdina tészta orsó 200g
A hajdina tészta kiváló tápértékű, magas fehérje- és rosttartalmú, finom tészta.
A hajdina tészta orsó előnyei
A hajdinaliszt számtalan jó tulajdonsággal bír. Magas élelmi rost tartalma miatt a korszerű étrendbe kiválóan beépíthető, jó hatással van az emésztőrendszerre. Kiváló növényi fehérjeforrás, vegetáriánusok és vegánok is előszeretettel használják. Kedvező élettani hatással rendelkező biológiai anyagokat is tartalmaz, mint például antioxidáns hatású flavonoidok.
Vitamintartalmát tekintve a hajdina értékes vitaminforrás; a B-vitamincsoport majdnem minden tagja megtalálható benne. Magas a tokoferol (E-vitamin), riboflavin (B2-vitamin) és tiamintartalma (B1-vitamin). C-vitamint is tartalmaz. Rutint (P-vitamint) is tartalmaz. Az ásványi anyagok közül megtalálható benne a cink, a réz, a mangán, a kalcium, a magnézium.
A HAJDINA TÉSZTA ORSÓ ELŐNYEI
• Kitűnő növényi fehérjeforrás
A Hajdina tészta orsó fogyasztása
Elkészítési javaslat: forrásban lévő vízbe tesszük, majd főzzük 3-5 percig. Hideg vizes öblítés után tálalható.
A Hajdina tészta orsó összetevői
Összetevők: hajdinaliszt (90%), rizsliszt (10%).
A termék búzalisztet is feldolgozó üzemben készül.
Cikkszám: 24238
Paraméterek
TÁPÉRTÉK TÁBLÁZAT | |
100g Hajdina tészta orsó tápértéke | |
Energia KJ-ban | 1516 |
Energia Kcal-ban | 360 |
Zsír | 3,48g |
- amelyből telített zsírsav | 0,83g |
Szénhidrát | 73,6g |
- amelyből cukor | 1,76g |
Rost | 18g |
Fehérje | 16,8g |
Só | <0,01g |