Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Bulgurrizibizi recept

   
Vegán egytálétel vagy köret.

A közelmúltban bemutattunk egy bugurból elkészíthető, édes, áfonyás étel hozzávalóit és elkészítését. A bulgurt leginkább sós köretként fogyasztjuk, gyakran rizs, tarhonya, tésztaköret helyett. Mi is most sós, zöldséggel dúsított köretet készítettünk, inkább csak ötletadónak, hiszen tudjuk, hogy a bulgur változatos elkészítésével ti is gyakran próbálkoztok.

Mi most borsóval dúsítottuk, de az alábbi köret elkészíthető csemegekukoricával, felkockázott karalábéval, karfiollal, brokkolival, sőt még gyalult tökkel is. Az elkészítés lényege, hogy a felhasználni kívánt zöldséget főzzük együtt néhány percig a bulgurral, de megtehetjük azt is, hogy a külön párolt zöldségeket keverjük hozzá a már kész, főtt bulgurhoz.

A maradék bulgur vagy zöldségek felhasználására is jó példa lehet az alábbi recept.

Hozzávalók a borsós bulguralaphoz:
2 bögre főtt bulgur (1 bögre szárazon)
1.5 bögre mirelit vagy friss borsó

Elkészítés:
A bulgurt dupla mennyiségű vízben, a videón látott módon főzzük meg, csak ezúttal főzzük vele együtt a borsót is.

A megfőtt bugurt az öntettel locsoljuk meg és alaposan keverjük össze.
Hagyjuk kicsit állni, hogy az öntetet kissé felszívhassa a bulgur.

Az öntet hozzávalói a bulgur ízesítéséhez:
1 kávéskanál mustár
1 kávéskanál növényi szirup / kevés cukorféleség / cukorpótló
1 evőkanál szójaszósz
ízlés szerint
őrölt fekete bors, ízlés szerint
1 evőkanál olívaolaj / más olaj, amit kedvelünk
1 kávéskanál balzsamecet



Elkészítés:
Az öntet hozzávalóit keverjük össze és öntsük a borsós bulgurra.

Hozzávalók a lencsefasírthoz:
1 löttyintésnyi étolaj
1 közepes nagyságú, felkockázott hagyma
3-4 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 közepes nagyságú sárgarépa reszelve
1/2 kaliforniai paprika vagy 1 egész kápia
3-5 darab aszalt paradicsom őrölve vagy apróra törve
1 mokkáskanál bors
1kávéskanál bazsalikomoregánókakukkfűkömény keveréke / pizzafűszer
1-2 evőkanál inaktív étkezési élesztő / sörélesztő / el is maradhat
1 nagy evőkanál paradicsompüré
1.5 csésze főtt lencse (2/3 bögre szárazon)
0.5 csésze őrölt mandula / hántolt kendermag
 ízlés szerint (kóstolgassuk)
növényi majonéz a tálaláshoz (mi most bolti, GM, vegán, kókuszöntetet használtunk)

A fasírtok elkészítése:
A lencsét főzzük meg.
A főtt lencsét minden más hozzávalóval együtt tegyük be az aprítógépbe és csak néhányat fordítsunk rajta, ne törjük péppé a hozzávalókat, maradjon minden kissé darabos. Ha nincs aprítógépünk kézzel alaposan keverjük össze.
Formáljunk belőle ízlésünknek megfelelő nagyságú golyókat és papírral bélelt tepsiben sorakoztassuk fel őket.
Kenjük be, fújjuk le őket olajjal és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 17-20 percig vagy, amíg a golyók láthatóan szép, piros színt kapnak. A sütési idő függ a fasírtjaink nagyságától is.

Tálalás:
Az elkészült fasírtokat vegán majonézzel locsoljuk meg. Mi ezúttal bolti majonézt használtunk, de a receptek között a házi készítésű, GM, vegán majonéz leírását is megtaláljátok.
Gluténmentesen elkészíthető vegán majonéz recept

Lencsefasírtot más módon is készíthetünk. Egy másféle elkészítési módot mutatunk be az alábbi videón:
Lencsefasirt paradicsomos kukoricatésztával recept 

Jó étvágyat!




A bulgurrizibizi recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:  

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés