Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Bazsalikom morzsolt, 100g
560 Ft (441 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Bazsalikom morzsolt, 100g

560 Ft (441 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN!
7 db vagy több
530 Ft / db
Átlagos értékelés: 1
Elérhetőség: Raktári és bolti készleten

A bazsalikom igen sokoldalúan használható: levesek, főzelékek, saláták, szószok, pácok, mártások, növényi ecetek, ecetes és vizes uborka ízesítéséhez, gyógytea készítésére. 

Leírás

Bazsalikom

A bazsalikom, más néven a "növények királya":  neve a görög basileus szóból ered, melynek jelentése: király. 
A mentafélékkel áll rokonságban és valószínûleg Indiából származik, "tulasi"-nak hívták és a hindu Krisna és Vishnu istenségeknek szentelték.
A bazsalikom napimádó egynyári növény, igen változatos a megjelenése. Levelei lehetnek aprók vagy nagyok, zöldek vagy ibolyás színűek is. Íze jellegzetes, fűszeres, borsos, édeskés. Fűszernövény és gyógynövény is egyben.
Igen sokoldalúan használható: levesek, főzelékek, saláták, szószok, pácok, mártások, növényi ecetek, ecetes és vizes uborka ízesítéséhez, gyógytea készítésére. Főtt ételekhez a főzés utolsó perceiben kell hozzáadni. Íze a legjobban citrommal és fokhagymával kombinálva érvényesül.
A népi gyógyászatban emésztési gondok esetén és köhögéscsillapítónak használják. Főzetét külsőleg borogatásra, torokgyulladás esetén öblögetésre is alkalmazzák. Külsőleg alkalmazva segíti a sebek gyógyulását.

 

Receptek bazsalikommal  növényi alapú receptek petrezselyem levéllel

Csicseriborsós egyben sült 
Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt 
Feketebab-gombócok

Recept: Bazsalikomos penne tészta pirított fenyőmaggal

Hozzávalók: 
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 db felkockázott aszalt paradicsom
- 50 dkg penne tészta
- 3 dl tejszín
- 5dl tej vagy víz
- 1 ek szárított bazsalikom
- só
- őrölt bors
- 6-8 dkg pirított fenyőmag
- 1 dl olíva olaj
- 5 dkg parmezán sajt

Elkészítés:
A penne tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük.  Az olajon megpirítjuk a hagymát,  belekeverjük a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a felkockázott aszalt paradicsomot, elkeverjük a bazsalikommal és felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Néhány perc forralás után  összekeverjük a tésztával, és 1-2 percig még a tűzön kevergetjük. Tálaláskor megszórjuk  a sajttal és a pirított fenyőmaggal. 

 

Cikkszám: 20375

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 03. 02. -
Nálam a bazsalikom alapfűszer, nagyon szeretem. Nem fogyhat ki ;)