Nem véletlen, hogy a legnagyobb becsben tartott természeti kincsek közé sorolható. Érdemes kihangsúlyozni magas vas, és káliumtartalmát, de az A béta karotin, és az A-vitamin is koncentráltan előfordul benne. Utóbbi „páros” főszerepet vállal az idegrendszer optimális működésének biztosításában, az öregkori szembetegségek kialakulásának megelőzésében, és a szív- és érrendszer támogatásában. Előbbiek az izomzat ideális állapotának fenntartását szolgálják, és részt vállalnak a vérképzésben, a vízháztartás szabályozásában, és az anyagcsere folyamatok serkentésében.
A bőr, a haj, valamint a körmök optimális fejlődése is elérhető a sárgabarack rendszeres fogyasztásával. A máj méregtelenítő funkciója kiemelt fontosságú, pláne napjainkban, amikor legtöbbször akaratunkon kívül, megannyi kemikáliát juttatunk be, amúgy is leterhelt szervezetünkbe. Az ideális zsíranyag csere, a méreganyagok precíz kiszűrése, és eltávolítása hozzájárul a jó közérzetünkhöz, és például a testsúlyunk karbantartásához is. Ha ez az egyensúly felborul, akkor megannyi nehézséggel kell szembenézned, így a legjobb amit tehetsz, ha a prevencióra fókuszálsz.
Aszalt sárgabarack az édes gyógyír!
Finom íze miatt valószínűleg számodra sem okoz nehézséget a sárgabarack fogyasztásának beillesztése napjaidba. Érdemes kihasználnod a benne rejtőző előnyöket. Kéntartalmának köszönhetően eredményesen léphet fel a szabad gyökökkel szemben, ami prioritást élvez a daganatos betegségek elleni küzdelemben. Rosttartalma több területen is támogathatja emésztésedet. Egyrészt segíthet a tápanyagok optimális felszívódásában, másrészt lassítja a barackban található fruktóz hasznosulását, aminek hála tested nem reagál heves inzulin válasszal. Az aszalt sárgabarackot bátran felhasználhatod desszertek, sütemények elkészítéséhez, de csak úgy magában fogyasztva is mennyei pillanatokkal örvendeztetheted meg magadat, és ízlelőbimbóidat!