Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Asafoetida (hing) 50g
990 Ft (780 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Asafoetida (hing) 50g

990 Ft (780 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN!
3 db vagy több
940 Ft / db
Átlagos értékelés: 2
Elérhetőség: Raktári és bolti készleten

Az asafoetida (ördöggyökér vagy hing) kellemes hagymás-fokhagymás ízt ad az ételeknek, az indiai konyha főleg az aromanövelő hatása miatt használja. 

Leírás

Asafoetida (Hing)

Összetevők: arabgyanta, búzaliszt, rizsliszt, ördöggyökér, kurkuma.

Az asafoetida másik neve hing, de ördöggyökérként is ismerik. Kellemes hagymás-fokhagymás ízt ad az ételeknek, az indiai konyha főleg az aromanövelő hatása miatt használja. Jó hatással van az emésztésre, a felfúvódás ellenszere. Fogyókúrázóknak a zsírégető hatása miatt is javasolható a fogyasztása.

A hing az óriás ánizskapor gyantás, beszáradt tejnedve, por alakban. Kellemes ízt ad a főzelékeknek, savanyúságoknak, és a hüvelyesekből készült ételekhez elengedhetetlen, de bármelyik sós étel fűszerezésére kiváló. A legjobb aromát akkor lehet belőle kihozni, ha a port 2-3 másodpercig forró olajon pirítjuk.
 

Receptek asafoetidával

Növényi sajttal készült banánvirág
 

Recept: gyors humusz

Hozzávalók:                                              
75 dkg csicseriborsóliszt
4 dl víz
kurkuma, só, bors ízlés szerint
1 kávéskanál asafoetida
1 citrom leve
3 ek szezámmagkrém
3 ek olívaolaj

Elkészítés:
1.     A csicseriborsólisztet az asafoetidával, a kurkumával, a sóval és a vízzel főzzük sűrűre.
2.     Ha már besűrűsödött, adjuk hozzá a citromlevet, a szezámmagkrémet, a borsot és az olajat, majd az egészet keverjük jól össze.


Cikkszám: 20635

Vélemények

5.00
2 értékelés
2
0
0
0
0
2022. 02. 18. -
Jól bepasszol a magyaros ízvilágba.
2018. 12. 10. -
Legjobb