Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Árpagyöngy (gersli) elkészítése

   

Az egészség őrzője

 

Az árpa fogyasztása kedvezően hat a vércukor- és a koleszterinszintre.

A gabonafélék közözött az árpa tartalmaz legnagyobb mennyiségben nyomelemeket.

Gazdag káliumban, kalciumban, magnéziumban és foszforban.

Rendkívüli rosttartalma miatt kedvezően hat az emésztőrendszer működésére,

 Nyugtatja az idegrendszert, és vizelethajtó hatású.
 

Az árpagyöngy (gersli) elkészítése

 

árpagyöngy, gersli bulkshop

Elkészítés



1. Az árpagyöngyöt egy szitán keresztül, folyó vízben alaposan, többször mossuk át.
2. Tegyük egy tálba és öntsük rá a háromszoros mennyiségű folyadékot.
3. Fedjük le és 8-12 órára, de legalább egy éjszakára hagyjuk magára.
4. Áztatás után az áztatólevet nem kell leöntenünk, feltehetjük benne főni az árpát.
Ha elég ideig áztattuk 15-20 perc alatt - lassú tűzön elkészül

Ha nem áztattuk be az árpát, akkor is elkészíthető az étel, de úgy legalább egy órán át fő puhára.
Az árpagyöngy akkor igazán jó, ha megkóstolva jó puha, de kicsit roppanós marad.

A gabonaételeket általában a főzés legvégén kell sózni.


Hűtőben 3-4 napig eltartható, ha nem használjuk fel egyszerre vagy azonnal.

 

 

ISMERD MEG BULKSHOP BOLTUNKAT»»»

 AKCIÓK»»» ÉS ÚJDONSÁGOK»»»

 

Az árpagyöngy lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, fogyasztását követően nem emelkedik meg hirtelen a vércukorszint. Hosszú időn át tartó teltségérzetet ad, mert a szervezet fokozatosan bontja le, így elkerülhető a diéta során hirtelen ránk-törő farkaséhség.

 

receptek

 

ZÖLDSÉGES ÁRPAGYÖNGY ÉS MÉZES-DATOLYÁS GERSLI RECEPT

ÉDES BULGUR MAZSOLÁVAL ÉS IDÉNYGYÜMÖLCSÖKKEL RECEPT

 

basmati rizs elkeszitese bulkshop       köles elkészítése bulkshop    bulgur elkészítése bulkshop plantbased

blog comments powered by Disqus