Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Argánolaj 50ml
2.050 Ft (1.614 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Argánolaj 50ml

2.050 Ft (1.614 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN!
2 db vagy több
1.945 Ft / db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktári és bolti készleten

Az argánolaj a bőr- és hajápolás elismerten értékes alapanyaga.

Leírás

Argánolaj

100 %-os hidegen sajtolt, aktív szénnel szagtalanított

A bőr- és hajápolás elismerten értékes alapanyaga az argánolaj. Az argánolajat a szapotafélék családjába tartozó argánfa (tudományos nevén: Argania spinosa) terméséből nyerik ki. Természetes előfordulási helye egy Marokkó délnyugati részén elterülő 820 ezer négyzetkilométeres területre korlátozódik, amelyet 1995-ben az UNESCO védett bioszféra-rezervátummá nyilvánított.

Az argánfát nem véletlenül nevezik az élet fájának: az egész növény - a gyökerétől a legutolsó leveléig - hihetetlenül magas antioxidáns-tartalommal rendelkezik.  Akár 30 méter mélyre lenyúló gyökérzetével és hatalmas koronájával az argánfa hozzájárul a régió ökológiai egyensúlyának fenntartásához és segít megelőzni a világ egyik legszárazabb térségének további elsivatagosodását. Az argánfa termésének magjából kinyert olajat a berberek évszázadok óta a hagyományos gyógyításban is felhasználják, mint a bőr és a haj elixírét.

Az argándió szüretelését és feldolgozását hagyományosan az asszonyok végzik. 2,4 kg olaj előállításához 100 kg argándióra van szükség.

Bőrfiatalító hatása miatt az argánolajból kitűnő kozmetikai termékek is készíthetők, amelyek  segítenek megtartani a bőr nedvességtartalmát, megőrizni feszes és sima felületét.

Az argánolaj különösen jól alkalmazható a hajápolásban, akár tiszta formában, akár samponok, hajpakolások összetevőjeként. A fitoszterinek, a szkvalén, a ferulasavak, az E-vitamin és a polifenol visszaadják a vékonyszálú, igénybe vett, töredezett haj fényét és rugalmasságát.

Néhány speciális összetevője és azok különleges kombinációja  teszik  az argánolajat tökéletes bőr- és hajápolószerré. Emellett gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása is ismert.

Az argánolaj legfontosabb összetevői:

a többszörösen telítetlen zsírsavakon kívül

•    tokoferolokat (az E-vitamin nagyon aktív antioxidáns hatású összetevőit), valamint

•    kétféle, más olajakban nem található fitoszterint tartalmaz.

Ezek a hatóanyagok adják az argánolaj különleges értékét.

Az argánolaj jól alkalmazható

•    masszázsolajként

•    fürdőkészítmények összetevőjeként

•    arcpakolásokhoz


cikkszám: 20221

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Shea vaj, finomítatlan, 250g

2.450 Ft 1.790 Ft
Raktári és bolti készleten

Fekete nadálytő krém 250ml

3.280 Ft
Még 3 db Raktári és bolti készleten