Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Almás diós zabkenyér recept

Almás diós zabkenyér recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú    Almás diós zabkenyér recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

Tápláló, ízgazdag csemege

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető sütemény.

bulkshop magyar vallalkozasItt az ősz. A piacok zöldséges-gyümölcsös standjai roskadoznak az újonnan termett almáktól. Sajnos a dió most ritka, az idén a időjárás nem kedvezett a termésnek.

A képeken látható zabkenyérbe pedig nagyon finom a dió, de mi már próbáltuk napraforgómaggal is, azért úgy sem piskóta. Pontosabban ez a sütemény sem piskóta, de egy nagyon finom kevert tészta, amely omlós, kellően nedves, tápanyagdús, ízgazdag. Könnyen szeletelhető, néhány napig jól eláll.

Megsüthető muffinként is és egyszerű lepényformát is kaphat, nem a formája a lényeg. Az íze! No abban nem fogtok csalódni.

Tojás helyett lentojást és almapépet tettünk bele, ez a kombináció biztosítja a jól szeletelhetőséget és azt, hogy a sütemény szeleteléskor nem morzsálódik. Vegán tojáspótlóval is megsüthető, de a rendkívüli ízgazdagságához hozzájárul az almapüré is, azt ne hagyjátok ki.

Hozzávalók egy nagy kenyérformához

3 bögre (30 dkg) zabpehely (gluténmentes, ha szükséges, a Bulkshopban kapható)
2 evőkanál őrölt lenmag + 6 evőkanál langyos víz (2 tojásnak megfelelő vegán tojáspótló)
1 nagy marék (kb. 10 dkg) durvára aprított dió
1/4 bögre (8 dkg mazsola)
1 nagy alma felkockázva + citromlé, hogy ne barnuljon
1 sütőpor
1 csipet
2 evőkanál szőlő- vagy datolyaszirup / más szirup
2 evőkanál kókusz- vagy barna cukor (elmaradhat)
körülbelül 2.5 dl növényi tej
17 dkg (3/4 bögre) almaszósz (Aldis, DM-es) / 1 bébikonzerv / saját készítésű
fűszerek: fahéj, szegfűszeg, kardamom, szerecsendió, mindenből 1 mokkáskanállal vagy, amit szeretünk, vaníliakivonat

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

Zabkenyér elkészítése

1. Készítsük el legelőbb az almaszószt. Két nagy almát hámozzunk meg, vágjuk kockára és parányi vizet aláöntve pároljuk meg. Pürésítsük, hűtsük. Nyugodtan használható a nagyobb boltokban kapható konzerv almapüré is.
2. Őröljük meg a lenmagot, a vízzel készítsük el a lentojást.
3. Kapcsoljuk be a sütőt.
4. Daraboljuk fel a diót.
5. Daraboljuk fel az almát kockára, facsarjunk rá citromlevet, hogy ne barnuljon meg.
6. Keverjük össze a lisztet, a száraz fűszereket, esetleg cukrot, sót.
7. Keverjük össze külön edényben a lentojást, a szirupot, az almaszószt.
8. A száraz és a nedves összetevőket keverjük össze.
9. Adjuk hozzá a darabolt diót, mazsolát.
10. A legvégén gyengéden keverjük bele a felkockázott almát.
11. A masszát öntsük egy nagyobb kenyérformába vagy adagoljuk muffinformákba (20 forma szükséges).
12. 180 fokos sütőben 40 percig sül. A kenyérforma és a muffinok sütési ideje más lehet. Tűpróba után vegyük ki a sütőből.
13. Hűtsük ki, a kenyérforma kihűlt állapotban, morzsálódás nélkül szeletelhető.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház


Almás diós zabkenyér recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

Almás diós zabkenyér recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú
 

Az almás diós zabkenyér recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: sütemények  |  ÉDESSÉGEK  

 

bulkshop recept


                                                        TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

Keresés