Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Almás, diós pite sütés nélkül recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán desszert. 
A képeken látható süteményeket sütés nélkül készítettük, azonban nem teljesen nyersek, mert az almát megpároltuk, az egyik variációjukhoz pedig kész, csomagolt kekszeket használtunk, amelyek természetesen már eleve sütöttek.

Mint az előző mondatból kiderült ezt az almás-dióst kétféle kéregben is elkészítettük. Az egyik variációba gluténmentes kekszet használtunk a kéreghez, a másik variációban viszont zabpelyhet. Mind a kettő nagyon finom lett, ízlés dolga is, nekünk a zabpelyhes kicsit jobban ízlett.

Hozzávalók egy közepes méretű pitesütőhöz

Hozzávalók a kekszes variációhoz:
1 csomag gluténmentes keksz / bármilyen keksz, amit szeretünk, ha nem kell, hogy gluténmentes legyen
3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
2 evőkanál datolyamelasz / növényi szirup / saját készítésű szirup
csipet



Hozzávalók a zabpelyhes változathoz
1.5 bögre apróbbra, de nem lisztté őrölt zabpehely
1 marék jó meleg vízben áztatott datolya
3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
2 evőkanál datolyamelasz / szirup / saját készítésű szirup
csipet só

Hozzávalók a töltelékhez
5 nagy alma
2 marék dió / mandula durvára darálva + a díszítéshez
2 evőkanál kókuszcukor / más cukor / cukorpótló
fahéj, szegfűszeg, vanília, kardamom (mindenből egy kicsi)

Elkészítés
1. A kekszes változat elkészítése:
A kekszet törjük / aprítógépben daráljuk porrá.
Az áztatott datolyát kevés áztatóvízzel turmixoljuk meg.
Adjunk össze minden hozzávalót, gyúrjunk egy nagyjából összeálló masszát és azt nyomkodjuk egy piteforma aljába.
Tegyük a hűtőbe, amíg az almatölteléket elkészítjük.
2. A zabpelyhes változat elkészítése:
A zabpelyhet őröljük kicsit apróbbra. (Nem muszáj.)
Az áztatott datolyát kevés áztatóvízzel turmixoljuk meg.
Minden hozzávalóból készítsünk egy nagyjából összeálló masszát és nyomkodjuk egy piteforma aljára.
Tegyük a hűtőbe, amíg elkészül az almás töltelék.
3. A töltelék elkészítése:
Az almát reszeljük le. A diót őröljük meg.
A reszelt almát a cukorrral és a fűszerekkel egy egészen kicsit pároljuk meg, inkább csak jól melegítsük át.
Kicsit hagyjuk hűlni, utána keverjük hozzá a durvára darált diót.
4. A tölteléket töltsük a közben kihűlt és megszilárdult pitekéregbe.
5. Díszítsük, tálaljuk.

Jó étvágyat!





Az almás, diós pite sütés nélkül recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés