Egyrészt fogyasztásával minden, esszenciális aminosavat magadhoz vehetsz. Ez önmagában döbbenetes tény, hiszen úgy táplálhatod, s láthatod el szervezetedet proteinnel, hogy nem kell hozzá húst enned. Ez a vega, s különösen a vegán életmódot folytatók számára óriási előny, melyet érdemes kiaknázni. A test ugyanis csak abban az esetben tud, maradéktalanul jól működni, ha a számára nélkülözhetetlen, s általa elő nem állított esszenciális anyagokat a rendelkezésére bocsájtod.
Másrészt a koncentrált formában jelenlévő nyomelemek, ásványi anyagok feltöltik a szervezetedet, támogatva annak, optimális működését. Ezzel együtt jár a méregtelenítő folyamatok aktivizálódása is, aminek hála tested megszabadulhat a káros anyagoktól. Az algalap zöld színét az algában található pigmenteknek köszönheti, melyek egyébként antioxidáns hatásúak. Az antioxidánsok köztudottan rengeteget tesznek a szabad gyökök elpusztítása, s azok szaporodásának megelőzése érdekében.
Nem véletlen, hogy a maják, és az aztékok rendszeresen alkalmazták a szárított algát, roborálva, megújítva ezzel immunrendszerüket. Antibakteriális jellemvonása miatt egyedülálló módon elősegítheti tested egyensúlyi állapotának megteremtését. Ha az algalapot bevezeted a konyhádba, mint sűrűn használatos összetevőt, akkor azon túl, hogy fantasztikus gasztronómiai élményekkel gazdagíthatod életedet, még egészséged érdekében is rengeteget tehetsz.