Leírás
Diákcsemege

A diákcsemege, vagyis a növényi magvak és az aszalt gyümölcsök klasszikus keveréke nem csak nagyon finom, de igen kiadós és vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag csipegetnivaló.Az olajos magvak bővelkednek az egészség megőrzéséhez elengedhetetlen növényi fehérjékben, rostokban, antioxidáns vitaminokban és ásványi anyagokban. Az aszalt gyümölcsök pedig a friss gyümölcsök után a legjobb rost-, vitamin- és ásványi anyag források.
Összetevők: pörkölt földimogyoró 46,2%, mazsola 33% (mazsola, napraforgó olaj, kén-dioxid), dió- és mogyorófélék keveréke 15,5% (kesudió, törökmogyoró, mandula), banánchips (szárított banán, kókuszolaj, cukor, aroma).
A diákcsemege összetevőiről bővebben
Aszalt szilva
Az aszalt szilva gazdagon tartalmaz A-, B- és C-vitamint.Bővelkedik cinkben, ami nélkülözhetetlen a hormonháztartás és a bőr egészsége védelmében.
Igen magas a kálium-, kalcium- , foszfor- és magnéziumtartalma.
Rostokban igen gazdag, ennek eredményeként kiváló emésztésserkentő.
Segíthet megakadályozni vagy enyhíteni a székrekedést.
Az aszalt szilva kiváló immunerősítő, védi a sejteket, erősíti a csontokat, jótékonyan hat a memóriára, lúgosít.
Gazdagon tartalmaz antioxidánsokat.
Regenerál és szebbé teszti a bőrt.
Nemcsak táplál, de egészségünknek is jót tesz.
Rendszeres, napi fogyasztása segítséget nyújthat magas vérnyomás esetén.
Támogathatja a máj működését, segíthet a máj megbetegedéseinek elkerülésében.
Aszalt sárgabarack
Az aszalt sárgabarack igen értékes, mivel megtartja a nyers gyümölcs ásványi anyag és vitamin tartalmát, ezért is sorolják a legértékesebb táplálékaink közé.Nagy mennyiségben található benne vas, kálium, A-vitamin és Béta karotin.
A kálium vérnyomás csökkentő hatású, de az idegrendszer és az izmok működésére is jó hatással van.
Az A-vitamin késlelteti az időskori látásromlást, erős rákellenes hatású, pozitívan hat a zsíranyagcserére, érvédő hatású, illetve serkenti a máj méregtelenítő működését, és jótékony hatással van a bőrre, a haj növekedésére és a köröm állapotára.
Napi 2-3 adag aszalt sárgabarack rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szemfenéki meszesedés (makula-degeneráció) megelőzéséhez.
Magas mennyiségű Béta-karotin tartalma antioxidáns hatású.
Rosttartalma jót tesz az emésztésnek, méregtelenítő hatású.
Kéntartalma megelőzheti a rákos sejtek kialakulását.
A vas életfontosságú jelentőséggel bír az oxigén szállításában, felhasználásában és raktározásában.
Mandula
A mandulamag gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi sókban és más anyagokban, melyek kedvezően befolyásolják az egészségünket.A mandula fontos energia- és tápanyagforrás. Különösen gazdag egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban.
Nagyon jó E-vitamin forrás, nem kevesebb, mint 25 g-ot tartalmaz 100 g magban (170% javasolt napi mennyiség). Az E-vitamin erős zsírban oldódó antioxidáns, mely karbantartja a sejtfalakat és a bőrt.
Egész sor B-vitamint tartalmaz (tiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav, B6-vitamin) és az összetevői között a folsav is megtalálható.
Kitűnő ásványi anyag forrás, foszfort, vasat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, cinket és szeléniumot tartalmaz.
A mandulamag rendszeres fogyasztása segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Kesudió
A kesudió sok B2-, B3-, B6- és E-vitamint tartalmaz.A kesudió hozzájárulhat az érrendszer karbantartásához, a koleszterinszintre kedvező hatással lehet.
Magas magnézium-tartalmának köszönhetően védhet a magas vérnyomástól, az izomgörcsöktől, hozzájárulhat a migrén és a fejfájás távoltartásához.
Kalcium-tartalma erősíti a csontokat és az izmokat.
A kesudió fogyasztása csökkentheti az epekő kialakulásának kockázatát.
Mindezeken felül jódot, cinket, rezet és vasat is tartalmaz, ezek ugyancsak elengedhetetlenek a szervezet számára.
Törökmogyoró
A törökmogyoróban megtaláljuk a diófélék minden jó tulajdonságát.Jelentős fehérjeforrás, 100 grammja 14g fehérjét tartalmaz.
Fontos mikroelem és ásványi anyag forrás, magas a mangán, kálium, kalcium, réz, vas, magnézium, cink és szelén tartalma.
Vitaminok közül az E- és B-vitamin tartalma számottevő. Az E-vitamin jót tesz a bőrnek, fontos antioxidáns, erősíti az immunrendszert. A B-vitaminok az idegrendszer megfelelő működéséhez járulnak hozzá.
Az összes mogyorófaj közül a törökmogyoró olajtartalma a legmagasabb, mégsem terheli a szívet és az érrendszert, sőt, előnyösen befolyásolja a koleszterinszintet. Egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag. Linolsava csökkenti a rossz koleszterint és növeli a jó koleszterin szintjét, ezzel hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez.
Folsavtartalma kimagasló az olajos magvak között. Ez a vitamin sok fontos folyamatban vesz részt a szervezeten belül (aminosavak és nukleinsavak anyagcseréje, vérképzés).
Gazdag rostokban, ezzel támogathatja az emésztőrendszer megfelelő működését.
Hántolt földimogyoró
A földimogyoró nagy mennyiségű egyszeresen telített zsírsavakat tartalmaz, mint pl. az olajsav, amely megvédheti a szív koszorúereinek egészségét. A földimogyoró szintén csökkentheti a koleszterinszintet.Gazdag fehérjetartalma és aminosav tartalma elősegíti a test egészséges fejlődését és növekedését. 100g földimogyoró 26g fehérjét tartalmaz.
A földimogyoró többféle B vitamint (niacin, riboflavin, tiamin, B6 vitamin, B9 vitamin és pantoténsav) tartalmaz. A niacin, vagy más néven B3 vitamin, amit a földimogyoró tartalmaz, segíti az agy aktivitását és ezáltal javíthatja a memóriánkat.
A földimogyoróban E vitamin is található, mely jó hatással van a bőr egészségére, és védi azt a szabad gyökök okozta károsodástól.
Ásványi anyagokat (kálium, mangán, réz, kalcium, magnézium, vas, szelén és cink) tartalmaz, amelyek az emberi szervezetben rendkívül fontos szerepet töltenek be.
A földimogyoróban triptofán található, mely hozzájárul a megfelelő szerotonin szint fenntartásához.
A földimogyoró nagy mennyiségű polifenolos antioxidánsokat tartalmaz, melyek sok jó hatással bírnak az emberi szervezetre.
Azáltal, hogy a földimogyoró hamarabb teltséget okoz, mint általában más élelmiszerek, csökkenthetjük a bevitt táplálék mennyiségét.
Mazsola
A mazsola a friss szőlőszem nedvességtartalmának a negyedét őrzi meg.Rendszeres fogyasztása karbantarthatja az emésztést, lúgosít, méregtelenít, javíthatja a szem egészségét. Sok káliumot, magnéziumot, vasat és B-komplex vitaminokat, A-vitamint, béta-karotint tartalmaz. Antioxidáns hatása van. A mazsola jót tesz a bőrnek, a hajnak és a körömnek.
Diákcsemege - energia a mindennapokra
Mindezeket a jellemzőket figyelembe véve elmondható, hogy a diákcsemege tele van táplálóbbnál táplálóbb anyagokkal, melyek feltöltik a szervezetet, csökkentik az éhséget, és energiát adnak a mindennapokhoz. Akárhogy is, a diákcsemege fogyasztásával nagyon sok létfontosságú tápanyaghoz juttatjuk a szervezetet.
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba
Cikkszám: 20212
100g diákcsemege tápértéke | |
Energia KJ-ban | 2223 |
Energia Kcal-ban | 531 |
Zsír | 34g |
- amelyből telített zsírsav | 5g |
Szénhidrát | 37g |
- amelyből cukor | 23g |
Fehérje | 16g |
Rost | 6,3g |
Só | 0,1g |
Paraméterek
100g diákcsemege tápértéke | |
Energia KJ-ban | 2223 |
Energia Kcal-ban | 531 |
Zsír | 34g |
- amelyből telített zsírsav | 5g |
Szénhidrát | 37g |
- amelyből cukor | 23g |
Fehérje | 16g |
Rost | 6,3g |
Só | 0,1g |
Vásárlók körében népszerű
Vélemények
2022. 02. 06.
-
Finom és tápláló. Jó energiaforrás.