Leírás
A tavasz egyik első hírnöke a medvehagyma. Nemcsak finom, pikáns ízű fűszernövény, hanem rendkívül egészséges, vadon nővő zöldség. Leveleit a virágzás előtt gyüjtik be. A legtöbb medvehagyma a bükkösökben, hegyi patakok közelében található, előfordul, hogy az egész környéken érződik az illata.
Tartósításának egyik módja a szárítás, ezt alacsony hőfokon, kíméletesen végzik, hogy a levelekben a hatóanyagok ne károsodjanak.
FELHASZNÁLÁS:
A medvehagymalevelet levesekben és főzelékekben, salátának, mártásnak és fűszernövénynek használhatjuk. Fűszernövényként és gyógynövényként egyaránt közismert. Nem könnyű találni még egy olyan növényt, amelyik ennyire hatásosan tisztítaná a gyomrot, a bélrendszert és a vért, mint a medvehagymalevél.
Cikkszám: 20403