Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS
Feketebors egész, 250g
1.940 Ft (1.528 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Feketebors egész, 250g

1.940 Ft (1.528 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN! (csak online)
2 db vagy több
1.845 Ft / db
Átlagos értékelés: 1
Elérhetőség: Raktári és bolti készleten

A feketebors ételeink ízesítése mellett segíti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét, méregtelenítő hatású és kiváló antioxidáns.

Leírás

A feketebors az ókori népek kedvelt fűszere volt. Bár már a honfoglaló magyarok is ismerték, hazánkban csak a középkorban kezdett elterjedni a királyi és főúri konyhákban. Ma ez az egész világon legismertebb és legtöbbet használt fűszer.
A borscserje (Piper nigrum) fűszernövény. Szingapúr és a Malabár-szigetek vidékéről származik; elsősorban Indiában, Srí Lankán és Indonéziában termesztik. A borscserjét fára vagy hosszú karóra futtatják, ahol 3-5 méteresre is megnő. Virágaiból kalászonként 20-30, először zöld, majd sárga, éretten piros bogyó fejlődik ki. A borscserje körülbelül 30 évig él és terem. 
A fekete, zöld, rózsaszínű és a fehér bors ugyanazon a növényen terem. A fűszerbogyók színe attól függ, hogy mennyire éretten szedték le őket. Ennek megfelelően különböző az ízük és különböző a fűszer feldolgozásának módszere is.
A feketebors esetében a  borsszemeket zölden, még éretlenül szedik le, és néhány napig fermentálás céljából állni hagyják, majd a napon addig szárítják, amíg a szemek megráncosodnak és barnásfeketére sötétednek. Ez a legcsípősebb változat.

Jó a gyomornak, segíti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét. Jó hatással van a bőrünkre, elősegíti a pigment termelést, segíthet a meghűléses betegségek esetén.  Antibakteriális hatású, méregtelenítő és kiváló antioxidáns. Mangán, K-vitamin és vastartalma magas.

Az édes ételek kivételével szinte minden ételt fűszerezhetünk vele. Egészben, vagy őrölve használjuk levesekhez, főzelékekhez, salátákhoz, húsételekhez, pácokhoz. Íze, aromája  legjobban őrölve érvényesül.
 

Cikkszám: 20462

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 03. 02. -
Reggel a beáztatott magok mellé teszek pár szemet. Nagyon jó antioxidáns és gyulladáscsökkentő.

Hasonló termékek

Búzasikér 500g

2.040 Ft 1.540 Ft
Raktári és bolti készleten

Aszalt szilva 500g, magozott

2.400 Ft 1.790 Ft
Raktári és bolti készleten

Tökmag, 0,5kg, héj nélküli

2.150 Ft 1.720 Ft
Raktári és bolti készleten

Tahini 500g

2.970 Ft 2.190 Ft
Raktári és bolti készleten

Paradió (brazil dió) 250g

2.820 Ft 2.090 Ft
Raktári és bolti készleten

Kurkuma por, 250g

1.290 Ft 990 Ft
Raktári és bolti készleten

Hibiszkusz virág tea 200g

2.350 Ft 1.490 Ft
Raktári és bolti készleten