Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Áfonyás lila muffin recept


A lehető legtermészetesebb ételfestéket használtuk a muffinok színezéséhez, a kissé felengedett fagyasztott áfonya leve átitatta, gyönyörűre, meghökkentő megjelenésűre színezte a muffinokat. 
Nagyon szép látványt nyújtottak - reméljük ez a fényképeken látszik - nagyon puhák, zamatosak, laza szerkezetűek, illatosak, édesek voltak. Nem sokáig.

gluténmentes
répacukormentes
(barna) rizs és tápiókalisztből készült
tejmentes
tojással készült, nem vegán
édesség
más bogyós gyümölcsökkel is elkészíthető

Nagyon hamar elfogytak, de nem is baj, mert a rizslisztből készült sütemények frissen a legjobbak és mi azt akartuk, hogy a sütés után azonnal fogyasztható süteményünk legyen, ami ráadásul olcsó is, legalább is a belekerülő lisztek ára ne verje a csillagos eget.

Nagyon sokszor fáj a szívünk, amikor egy-egy receptünk vagy termékünk alá azt írjátok, hogy drága, pedig igyekszünk a lehető legolcsóbb árakon továbbítani nektek termékeinket. Kár, hogy nem tudja mindenki megfizetni ezeket az alapanyagokat. Mi továbbra is törekszünk, hogy a lehető legolcsóbbak legyünk.

Hozzávalók

15 dkg barna rizsliszt /fehér is jó, de a barnában több a rost/
6 dkg tápiókaliszt
2 egész tojás + 1 sárgája
15 dkg eritritol (Bővebben az eritritolról: konyhalap.hu/eritritol)
1/2 csomag sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
csipet
0.5 dl olaj / olvasztott kókuszzsír
1 citrom leve + héja 
Áfonya (ízlés szerint)




(Várható költségek: barna rizsliszt 75 Ft, tápióka liszt 55 Ft, tojások 100 Ft, eritriol 220 Ft, egyéb költséggek 100 Ft + áfonya)

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)

Elkészítés

1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat.
2. Verjük fel egy kicsit a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá az olajat, a citrom levét és héját, vaníliát.
3. A száraz hozzávalókhoz fokozatosan adjuk hozzá a nedveseket.
4. Kézzel vagy kanállal nagyon gyengéden keverjük hozzá az áfonyát.
5. Adagoljuk a masszát a formákba, de csak félig töltsük meg azokat, mert a muffinok jelentősen felpúposodnak, sajnos a mieink közül több is túlfolyt a formán.
6. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt sül, de tartsunk tűpróbát.
7. Amíg a muffinok sülnek készítsük el az öntetet (el is maradhat)
Az áfonyát kicsit törjük össze, de maradjanak benne egész szemek, keverjük el a cukorral és főzzük fel. Ha szeretnénk egészen a karamellizálódásig főzhetjük. Mi ezt nem tettük, mert nagyon szeretjük az áfonya kifőtt levét.

Jó étvágyat!




Az áfonyás lila muffin recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés