x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Áfonyás, cukkinis zabkeksz recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető puha keksz.

A címben a „puha keksz” megjelölést írtuk, de ebből a süteménytésztából süthetünk muffint, szétteríthetjük egy tepsiben szeletelhető süteménynek, de rakhatunk belőle papírral bélelt tepsire kis halmokat, ekkor csodás ízű, strapabíró, hurcolható, pufi, puha kekszekké sülnek.

Ebben a sütiben csak egészséges hozzávalók vannak, a cukkini és az áfonya is a nyár ajándéka, mindkettő alacsony kalória-, de magas tápértékű, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Az áfonya ráadásul egy szuperfood bogyó, amelynek egyik összetevőjéről, a likopinról, annak jótékony hatásairól kötetnyi irodalom lelhető fel az interneten.

A zabot pedig nem is kell külön bemutatni egészségre gyakorolt jótékony hatása kiemelkedő és hál’istennek közismert.

A sütitésztát apróbbra őrölt zabpehelyből készítettük. A gluténérzékenyek készítsék gluténmentes zabpehelyből, amely jó minőségben kapható a Bulkshopban.

Hozzávalók

2 bögre apróbbra őrölt zabpehely / gluténmentes zabpehely vagy 1 bögre zabpehely / és 1 bögre zabpehelyliszt
1 közepes méretű cukkini reszelve
1 bögre áfonya
2 evőkanál őrölt lenmag + 6 evőkanál víz
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál nem olvadt kókuszzsír / növényi margarin
3-4 evőkanál kókuszcukor / eritritol / más cukor vagy cukorpótló
1 csipet
1 mokkáskanál fahéj
1/2 mokkáskanál kardamom
1 kevés vanília
vagy kipróbálásra ajánlunk a fenti fűszerek helyett: 1 kávéskanál kínai ötfűszert


Elkészítés

1. Készítsük el a lentojást: 6 evőkanál vízbe áztassuk be az őrölt lenmagot.
2. A cukkinit reszeljük meg, ne nyomjuk ki a levét.
3. A zabpelyhet őröljük kissé apróbbra, de semmiképpen ne lisztté, maradjon kissé darabos
4. Az őrölt zabpehelyben morzsoljuk el a kókuszzsírt, keverjük hozzá a fűszereket, ízesítőket és a sütőport.
5. Adjuk hozzá a cukkinit és jól morzsoljuk össze. Először úgy tűnik majd, hogy száraz a keverék, de a cukkinit kicsit megdolgozva, levet ereszt, puhítja a sütitésztát. Ne gyötörjük agyon.
Sűrűn folyós tésztát kell kapnunk.
6. Adjuk hozzá a lentojást.
7. A legvégén, nagyon gyengéden, hogy a szemek egyben maradjanak, keverjük hozzá az áfonyát.
8. Most dönthetünk, hogy milyen formátumú süteményt szeretnénk. Beönthetjük az egészet egy bélelt tepsibe, rakhatjuk muffinformákba és adagolhatjuk kis halmokba keksznek.
9. 180 fokos sütőben 20-25 percet sül, attól is függ, hogy milyen formájúra készítettük. Egy tűpróbával ellenőrizhető, hogy megsült-e.

Jó étvágyat!









A szeletelhető tofumozarella recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:                

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés