Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

A mandulaliszt felhasználásának csak a képzelet szabhat határt

A mandulaliszt magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánus és vegán életmódot folytatók számára legalább annyira népszerű alapanyag, mint a gluténérzékenyeknek vagy egyszerűen a finomított liszteket kerülőknek. 

Mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsiradékot képes felvenni, így akár ételek sűrítésére is tökéletesen alkalmazható. Felhasználása során egyedül a mandula édeskés ízvilágával érdemes számolnod, egyébként a határ a csillagos ég. Tésztaféléket, péksüteményeket, desszerteket sőt krémeket remekelhetsz a segítségével.

Valószínűleg te is ismered a méltán közkedvelt francia édességet, a makaront. Nos ez a kultikus finomság is mandulaliszt hozzájárulásával készül. A fogyókúrázók eredményesen alkalmazhatják konyhájukban, de a paleolit étrend követői is ragaszkodnak hozzá. A beltartalmi értékei kimagaslóak. Kálciumot, E vitamint és egyszeresen telített zsírsavakat tartalmaz. A kálcium az egészséges csontozathoz nélkülözhetetlen. Az E vitamin elcsípi és megköti a szabad gyököket, antioxidáns hatása pedig ruganyossá varázsolja az érfalakat. A telítetlen zsírsavak is hozzátesznek a szív- és érrendszer optimális működéséhez.

Nem érdemes elmenni magas rost és fehérjetartalma mellett sem. Előbbinek köszönhetően a lisztből készített fogások laktatóak, megfelelő mennyiségű vízzel elfogyasztva pedig garantáltan pozitívan hat az emésztésre. Utóbbi különösen azoknak óriási előny, akik nem fogyasztanak állati eredetű termékeket, mivel ezekben az esetekben a szervezetnek fokozottan szüksége van a proteinpótlásra. A mandulaliszt tehát azon kívül, hogy sokoldalúan használható a konyhában, remek ételek készíthetőek a segítségével, még az egészséget is támogatja, hála összetevői jótékony hatásának.

Keresés