Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

A kandírozott gyömbér előnyei

A kandírozott gyömbér fogyasztásával minimum duplán jól járhatsz. Ez az értékes természeti kincs ugyanis nemcsak fűszerként, hanem gyógynövényként is megállja a helyét. 

A bónusz pozitívum pedig fantasztikusan karakteres ízében rejlik, ami ténylegesen utánozhatatlanná teszi. A memória javításában, az érzékek finomításában, az utazáskor jelentkező kellemetlen fizikai, jó közérzetet negatívan befolyásoló tünetek enyhítésében kiváló. Az emésztést serkenti, de görcsoldó és fájdalomcsillapító hatása miatt is roppantul közkedvelt.

A gyömbér a téli didergető hónapok egyik sztárja. Rengetegen csempészik bele a teájukba, édességükbe. Utóbbinak hála kifogástalan gasztro remekek születhetnek, míg előbbinek köszönhetően a nátha, a torokfájás, vagy a megfázás messzire űzhető. Kalciumban, magnéziumban, nátriumban, foszforban, vasban, káliumban és ásványi sóban gazdag, de nem érdemes elmenni AB komplex és C vitamin tartalma mellett sem. Erős aromája, és csípős ízvilága némi óvatosságot követelnek a felhasználását illetően. Az aszalt variáció sokkal finomabb, kevésbé markáns, mint a nyers, friss gyömbér, de természetesen magában foglalja a növény jellemző jegyeit. Akadály nélkül falatozhatod csak úgy magában a kandírozott csemegét, ami azon túl, hogy nagyon ízletes, a szervezetedet sem hagyja pozitív mellékhatások nélkül.

A kandírozott gyömbér helye a konyhában

Sütemények, desszertek kifejezetten hálásak a jelenlétéért, de ha az ízlésvilágod engedi, akkor bátran próbáld ki levesekhez, főételekhez, főzelékekhez, zöldséges és halas ételekhez. Fűszerként nem egyszer praktikus okokból alkalmazzák: nehezen emészthető ételek, bab és lencse tartalmú fogások, vagy zsíros húsok megköszönik a közbenjárását, hiszen egyrészt általa az összetevők még karakteresebbé válnak, másrészt a megemésztésük könnyedebbé, fennakadásoktól mentessé avanzsálhat. A fentiek fényében talán nem meglepő, hogy a kínaiak már háromezer évvel ezelőtt ismerték és alkalmazták, míg Európába csak a kilencedik században érkezett meg. Ha szívesen termesztenél otthonodban gyömbért, akkor ezt mérsékelt övön csak üvegfóliában teheted meg, amúgy a növény a meleg égövet szereti. De a legjobb, ha nálunk megvásárolod a kandírozott gyömbért, amit csak falnod, használnod, élvezned kell.