Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

A chia mag keksz függőséget okoz!

Hogy micsoda: chia mag keksz? Igen, jól látod. Ez a finomság, ha egyszer kipróbáltad több, mint valószínű, hogy beköltözik a konyhádba. Vigyázz, mert fogyasztása függőséget okoz! Ne lepődj meg, ha az új, vendégváró sláger mindenkit levesz a lábáról, vagy épp a gyomráról. 

Hogy mit érdemes tudnod a chia mag kekszről? Előbb vegyük sorba miket nem tartalmaz: répacukrot, glutént, tehéntejet, és tojást. Azaz a receptúra vegán kekszek elkészítésére alkalmas. Mivel maga a ropogtatni való teljes értékű, növényi fehérjeforrás, így két legyet is üthetsz, egy csapással. Ha nincs tojás, akkor jöhetnek az aminosavak, amikből a chia mag nem szenved hiányt. A chia mag az ételekben zselésítő szerepet tölt be, összetartva az egyes elemeket. Utóbbi pozitívumát aknázza ki, a lenti recept, ami önmagában, vagy mártogatósként is megállja a helyét.

Érdemes alapban dupla adagot készítened, mert amellett, hogy egészséges, veszélyesen finom! A fűszerezése pedig rád, a fantáziádra, és persze az ízlésedre van bízva. Úgy variálod, ahogy akarod, tehát gyakorlatilag megunhatatlan! De, hogy jöjjön a lényeg a chia mag kekszhez szükséged lesz egy bögre mandulalisztre, de zabpehely, és kókuszliszt keveréke is megteszi. Aztán jöhet a zöldség, egy bögrével: zeller, pasztinák, káposzta, cékla, olyat válassz, ami közel áll a szívedhez. 2-3 evőkanál chia mag, és annyi növényi tej (kb. fél deci), ami alaposan megúsztatja a magokat. Egy evőkanál olaj, és igény szerint víz még feldobhatja a receptet.

A só természetes, a fűszereket pedig ízlésednek megfelelően variálhatod. A határ a csillagos ég, meg persze az otthonodban, rendelkezésedre álló fűszerkészlet. A chia mag keksz lelke a chia: keverd hát össze a növényi tejjel, reszeld le a zöldséget, zöldségeket. Dobhatod melléjük a sót, fűszereket, olajat, vizet, lisztet, és formázhatod is cipóvá a kekszalapot. Két sütőpapír között, vagy szilikonos lap segítségével már nyújthatod is ki. Mindenképp késsel vagdosd be a tésztát, hiszen a vonalak mentén sütés után könnyen széttörheted a Pazar végeredményt. 180 fokon 20 perc sütést igényel a remekmű, mely kihűlés után bátran törhető, vihető, vehető, ehető. A chia mag kekszek napokig elállnak elvileg, de esélytelen, hogy ezt leteszteld, olyan hamar elkapkodják őket!
(Bővebben a chia magról: konyhalap.hu/chia-mag)

Keresés