Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

30 perces zöldséges, fűszeres, magvas, vegán kenyér recept

   
Egy recept a különleges kenyerek kedvelőinek. 
A képen látható kenyér nagyon finom és nagyon könnyen el is készíthető. Nem igényel patikapontosságú méréseket, nem kell keleszteni, egy-kettőre kész. Időt tulajdonképpen csak a zöldségek aprítása vesz igénybe, minden mást csak össze kell rakni és összegyúrni egy edényben.

Ez a kenyér nem gluténmentes, búzalisztekből készül, de sokan vagyunk még, nem gluténérzékenyek, akik szeretnek időnként „hagyományos” lisztekből, „hagyományos”, ám mégis különleges kenyeret enni.

A héja kívül ropogósra sül, belül puha, ízgazdag és laktató, mivel másnap is finom, megtartja az állagát és a konzisztenciáját, jó alternatíva azoknak, akik szeretik a házilag készült, különleges kenyereket, ám a hagyományos kenyérsütés időigényessége miatt inkább vásárolnak és keresgélnek jobbfajta bolti kenyeret.

Hozzávalók 1 kenyérsütő formányi kenyérhez

1 bögre teljes tönkölyliszt
1 bögre fehér liszt
1 közepes nagyságú répa lereszelve
1 kisebb cukkini lereszelve
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet cukor / cukorpótló
1 facsarásnyi citromlé / pici almaecet
fél kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál szárított kakukkfű / esetleg friss zöld + a tetejére / más szárított fűszer is lehet
1 piros kápiapaprika
körülbelül 2 dl növényi tej
fél bögre kesudió durvára törve / dió
2-3 evőkanál tökmag / napraforgómag / vagy vegyesen + a tetejére
1 evőkanál chia mag / kendermag (elmaradhat)
1 evőkanál lenmag / puffasztott amaránt (elmaradhat)



Elkészítés

1. A sütőt kapcsoljuk be. 200 fokon fogjuk sütni a kenyerünket.
2. Reszeljük le a répát és a cukkinit, a levüket kicsit nyomkodjuk ki. Daraboljuk fel a kápiát.
3. Keverjük össze az összes száraz hozzávalót, nyomjuk rá a citromlevet és vegyítsük el benne a répát és a cukkinit és a paprikát.
4. Annyi növényi tejjel hígítgassuk, hogy jól gyúrható kenyértésztát kapjunk. (Mi picit több, mint 2 dl növényi tejet használtunk). A folyadék mennyisége függ a répa és cukkini nagyságától s nedvességétől.
5. Papírral bélelt kenyérsütő formában / bármiben süthetjük. Sütés előtt szórjunk a tetejére magokat és fűszert. Kicsit nyomkodjuk bele.
6. 35 perc a sütési ideje. Akkor jó, ha kicsit kongó hangot ad a kopogtatáskor.

Jó étvágyat!





A 30 perces zöldséges, fűszeres, magvas, vegán kenyér recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.