Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

100% Arabica, Koffeinmentes szemes kávé, espresso 200g

Ár:
2.190 Ft (1.724 Ft + ÁFA)

A kávé a hagyományos feldolgozás után egy kíméletes (vegyszer nélküli) koffein eltávolító eljáráson esett át, utána érkezett hozzánk és került be a pörkölőgépbe.
Koffeinmentes kávé létére ez a kávé meglepően sokat megőrzött eredeti komplex aromáiból.
Származási ország: Kolumbia

Koffeinmentes szemes kávé, espresso 200g, 100% Arabica

(8760 Ft/kg) - RAKTÁRON
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Koffeinmentes szemes kávé, espresso 200g, 100% Arabica

- koffeinmentes szemes kávé espresso 100% Arabica bulkshop

PURE SOURCE (Kávé Tiszta Forrásból): Egy kávépörkölő manufaktúra vagyunk, ahol a minőség és az etikus beszerzés a célunk. Kis farmokról próbálunk minél közvetlenebb módon rendelni magas minőségű specialty kávét. 

Miért különleges ez a koffeinmentes specialty kávé

A specialty kávé vagy újhullámos kávé az ezredforduló után kezdett megjelenni az USA-ban. A harmadik hullámként is ismert kávé mozgalom célja, hogy egy magasabb minőségű kávé és csészeélményt adjunk a fogyasztónak. A minőségibb szemes kávé, azaz a specialty kávé folyamata már a kávé farmon kezdődik, ugyanis a farmernek sokkal nagyobb gondossággal kell a kávét termesztenie, szüretelnie és feldolgoznia, mint azt egy átlagos kávénál tenné. Azután a zöld kávé eljut a célországba a kávépörkölőhöz. A pörkölési folyamat is egy sokkal komplexebb, nagyobb odafigyelést igénylő folyamatot jelent egy kézműves kávé esetében. Általában kisebb adagokban és lassabban történik a pörkölés menete, a háttérben komputeren figyelve a szenzorokból érkező jeleket. 

A lepörkölt specialty kávét a pörkölés után a megfelelő eszközökön kell elkészíteni. A hagyományos hőcserélős espresso gép helyett ajánlott a multiboileres kávégép technológia, amivel tökéletesen lehet a hőfokot szabályozni és ez sokat segít abban, hogy a lehető legjobban készítsük el a kávéitalt, jelen esetben espresso italt.

koffeinmentes szemes kávé espresso 100% Arabica bulkshop

Szintén nagyon fontos, sőt még fontosabb a kávéőrlő szerepe. Minél konzisztensebb, uniformisabb őrleménnyel tudunk dolgozni, annál jobb ízjegyeket tudunk kinyerni a kávéból. Ez érvényes espressora, de filter kávé esetén is. Minél jobb és konzisztensebb egy őrlő annál könnyebb lesz a barista dolga is.

Otthoni kávézásnál elég lehet egy akár néhány ezer forintos filter kávé készítő eszköz, amivel "csepegtetett" drip technológiával tudunk nagyon egyszerűen kávét készíteni. Az őrlésnek itt is fontos szerepe lesz. 

Végezetül a jó specialty kávéhoz fontos még a szűrt és megfelelő ásványi anyag tartalommal rendelkező víz is. 

Az Arabica koffeinmentes szemes kávéról

Az Arabica egy kávéfajta és két fontos jellemzője, hogy eleve kisebb a koffeintartalmuk (mint a Robusta kávéknak), és gazdagabb az ízviláguk. Így termékhelytől, feldolgozási módtól és a pörköléstől függően rendkívül sokféle és gazdag aromával és ízvilággal rendelkeznek.

 

tedd a kosárba most és nézelődj tovább   Kosárba

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

ÚJDONSÁGAINK

Keresés